THANK YOU MISS PAH ๐Ÿ™‚

Tak sangka beli phone ngan Miss Pah dapat hadiah banyak. Berurusan pun senang, guna website jer. Barang Alhamdulillah selamat sampai.ย 

Dr. Zatil Zahida / Hospital KL

Theย  Serviceย  is amazing, you can order EVERYTHING!

Bought by bulk for my company dinner.ย  Soo many good experiences from this, THANKS MISS PAH !!

Afra / Klang

Last minit order, nasib baik ade stock Smart Watch ni. Barang sampai dengan selamat.

Service tip top dari Miss Pah.ย 

KEEP IT UP !!!

Nurul Najwa / Damansara

COUNTDOWNย  2020

 
 

ย FOLLOW INSTAGRAM MISS PAHย 

PANDEMIC ANXIETY 
Ms Pah percaya semua orang sedang struggle dengan kebimbangan dalam keaadaan sekarang dan agak memang sukar diramalkan apa yg akan belaku akan datang. .
.
Ms Pah juga di antara orang ramai yg mengalami masalah Pandemic Anxiety ni. Almaklumlah kita ni insan dagang.
.
.
Ini adalah beberapa perkara yg Ms Pah buat sehari dua ni. Ms Pah percaya ramai  juga orang di luar sana dah beri bermacam macam tips utk kita hadapi keadaan ini.
.
.
Tapi apa yg Ms Pah guna 4 perkara dan ini sgt membantu. You guys pun boleh guna jg kalau perlu.
.
.
1. Pada masa ini of course lah masa bersama keluarga begitu banyak skali.  Buat jadual bersama family spy bermanfaat. Boleh masak bersama, tengok movie, bersenam dan main tik tok pun boleh juga. Akan jadi sgt best kalau ada gelak tawa kanak2. .
.
2. Makanlah makanan yg berkhasiat (kebetulan tengah dlm program so kita eatclean ye), exercise spt zumba, menari atau apa sahaja. Kelas online exercise free pun banyak. Boleh follow @KevinZahri. .
.
Oooppss...jangan lupa tidur yang cukup ye. Bukan tido pukul 3 pagi bangun 1 tengahari. Itu baru betul pishang. .
.
3. Yang no 3 ni paling banyak membantu. Tarik nafas dalam2 dan lepas. Bila kita terlalu overthinking kita bernafas pun takkan tentu hala. Itulah penyebab anxiety.  Suka fikir perkara masa hadapan yg tak wujud pun lagi. .
.
Kalau boleh buat meditation pun bagus juga. Ms Pah akan buat cara @vishenlakhiani . Tak lama 20 minit je sebelum tido. Dan lagi satu kalau rajin sebelum tido listkan gratitude at least 5 perkara yg kita syukurkan untuk hari tu. Yg ni Prof Muhaya yang ajar tau. .
.
4. Dan yang terakhir, connect with your friends and colleagues dia alam maya. Taklah rasa terkurung sangat. Ms Pah nasib baik duduk kampung, so kawan2 yg duk bandar tu slalu VC nak tengok suasana luar. Tak banyak sikit pun kita dapat membantukan??
.
.
Percayalah mari kita lawan Covid 19 ni dengan duduk di rumah. Keluar bila perlu sahaja.  #StayAtHome .
.
.
#MissPahFitnessGadget
#Covid19 #MCO
#Covid19
PANDEMIC ANXIETY Ms Pah percaya semua orang sedang struggle dengan kebimbangan dalam keaadaan sekarang dan agak memang sukar diramalkan apa yg akan belaku akan datang. . . Ms Pah juga di antara orang ramai yg mengalami masalah Pandemic Anxiety ni. Almaklumlah kita ni insan dagang. . . Ini adalah beberapa perkara yg Ms Pah buat sehari dua ni. Ms Pah percaya ramai juga orang di luar sana dah beri bermacam macam tips utk kita hadapi keadaan ini. . . Tapi apa yg Ms Pah guna 4 perkara dan ini sgt membantu. You guys pun boleh guna jg kalau perlu. . . 1. Pada masa ini of course lah masa bersama keluarga begitu banyak skali. Buat jadual bersama family spy bermanfaat. Boleh masak bersama, tengok movie, bersenam dan main tik tok pun boleh juga. Akan jadi sgt best kalau ada gelak tawa kanak2. . . 2. Makanlah makanan yg berkhasiat (kebetulan tengah dlm program so kita eatclean ye), exercise spt zumba, menari atau apa sahaja. Kelas online exercise free pun banyak. Boleh follow @KevinZahri. . . Oooppss...jangan lupa tidur yang cukup ye. Bukan tido pukul 3 pagi bangun 1 tengahari. Itu baru betul pishang. . . 3. Yang no 3 ni paling banyak membantu. Tarik nafas dalam2 dan lepas. Bila kita terlalu overthinking kita bernafas pun takkan tentu hala. Itulah penyebab anxiety. Suka fikir perkara masa hadapan yg tak wujud pun lagi. . . Kalau boleh buat meditation pun bagus juga. Ms Pah akan buat cara @vishenlakhiani . Tak lama 20 minit je sebelum tido. Dan lagi satu kalau rajin sebelum tido listkan gratitude at least 5 perkara yg kita syukurkan untuk hari tu. Yg ni Prof Muhaya yang ajar tau. . . 4. Dan yang terakhir, connect with your friends and colleagues dia alam maya. Taklah rasa terkurung sangat. Ms Pah nasib baik duduk kampung, so kawan2 yg duk bandar tu slalu VC nak tengok suasana luar. Tak banyak sikit pun kita dapat membantukan?? . . Percayalah mari kita lawan Covid 19 ni dengan duduk di rumah. Keluar bila perlu sahaja. #StayAtHome . . . #MissPahFitnessGadget #Covid19 #MCO #Covid19
From @hasansuyat88 .
.
.
Sebagai orang yang dah berkecimpung lama dalam bidang Work From Home. Ini tips untuk anda semua yang baru nak join industri ini. .
.
Orang yang bekerja dari rumah pun, boleh mencapai peak performance. Walaupun aku tahu kau orang yang baru clock-in Work From Home semalam, kerjanya cuma makan jer seharian. ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜† ..... Tips pertama : Bangun awal. Pukul 4 - 5 pagi. Kalau kau bangun time monster-monster kecil tuh dah bangun, memang berkecai lah impian kau nak buat kerja.
.
.
Tips kedua : Do something you don't want to do, first thing in the morning. Work-out ke. Work-out bukan untuk kurus. Just nak bagi kita energetic. Kalau work-out isn't your thing, mungkin boleh kemas rumah ke etc.
.
.
Aku biasa hari Ahad sebelum Santika Musical Village akan kemas meja dan setting Angklung semua. Itu jer dah boleh dapat 6000 - 7000 steps.
.
.
Tips ketiga : Mandi air sejuk. Mandi air sejuk, akan membuatkan kita fresh to start our day.
.
.
Tips keempat : Follow tips nombor 2. Buat deep work atau 80% tenaga kita tuh digunakan untuk buat kerja-kerja penting yang menghasilkan 80% outcome. .
.
Contohnya kalau orang sales, buatlah kerja yang membawa masuk duit.
.
.
Ikut cara kerja Mat Saleh. Kerja dulu, supaya kita boleh rehat kemudian. Sebab kalau kita tak buat kerja-kerja penting di awal pagi, kita berpotensi untuk tak buat langsung kerja tuh.
.
.
Dengan cara ini, by tengahari kau dah boleh Chill & Netflix.
.
.
Btw, welcome to Work From Home community! ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†
.
.
Hasan Suyat
.
.
#MissPahFitnessGadget #MissPahSayThanks 
#FitnessGadget
#StayAtHome
From @hasansuyat88 . . . Sebagai orang yang dah berkecimpung lama dalam bidang Work From Home. Ini tips untuk anda semua yang baru nak join industri ini. . . Orang yang bekerja dari rumah pun, boleh mencapai peak performance. Walaupun aku tahu kau orang yang baru clock-in Work From Home semalam, kerjanya cuma makan jer seharian. ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜† ..... Tips pertama : Bangun awal. Pukul 4 - 5 pagi. Kalau kau bangun time monster-monster kecil tuh dah bangun, memang berkecai lah impian kau nak buat kerja. . . Tips kedua : Do something you don't want to do, first thing in the morning. Work-out ke. Work-out bukan untuk kurus. Just nak bagi kita energetic. Kalau work-out isn't your thing, mungkin boleh kemas rumah ke etc. . . Aku biasa hari Ahad sebelum Santika Musical Village akan kemas meja dan setting Angklung semua. Itu jer dah boleh dapat 6000 - 7000 steps. . . Tips ketiga : Mandi air sejuk. Mandi air sejuk, akan membuatkan kita fresh to start our day. . . Tips keempat : Follow tips nombor 2. Buat deep work atau 80% tenaga kita tuh digunakan untuk buat kerja-kerja penting yang menghasilkan 80% outcome. . . Contohnya kalau orang sales, buatlah kerja yang membawa masuk duit. . . Ikut cara kerja Mat Saleh. Kerja dulu, supaya kita boleh rehat kemudian. Sebab kalau kita tak buat kerja-kerja penting di awal pagi, kita berpotensi untuk tak buat langsung kerja tuh. . . Dengan cara ini, by tengahari kau dah boleh Chill & Netflix. . . Btw, welcome to Work From Home community! ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜† . . Hasan Suyat . . #MissPahFitnessGadget #MissPahSayThanks #FitnessGadget #StayAtHome